ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

22 April, 2023 - 20:04

Categories: 

Στο κυνήγι για τα ... αστέρια η Αθλέτικ Μπιλμπάο

Εκπληκτική η Μπιλμπάο, πέτυχε τρίτη σερί νίκη και… ονειρεύεται Champions League!

Με κυριαρχική εμφάνιση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, οι Βάσκοι επικράτησαν με 2-0 της Αλμερία για την 30η αγωνιστική της La Liga, παρέμειναν στην 7η θέση με 46 βαθμούς και μείωσαν στο -5 από την τετράδα. Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι έμειναν στους 30 βαθμούς και στην 17η θέση, μια πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.





To σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο και ήταν ανώτερο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο 9’ πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Σανσέτ μοίρασε στον Νίκο Γουίλιαμς που με όμορφο τελείωμα εντός περιοχής έκανε το 1-0.

Το γρήγορο γκολ έδωσε… αέρα στα πόδια των παικτών της Μπιλμπάο που συνέχισαν να βρίσκονται στο τελευταίο τρίτο των γηπεδούχων και στο 25’ το σουτ του Σανσέτ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους δεν επιφύλασσέ κάποια άλλη μεγάλη στιγμή, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον ρυθμό και να μην αφήνουν την Αλμερία να δημιουργήσει.

Το δεύτερο μέρος είχε το ίδιο ξεκίνημα με το πρώτο, δηλαδή τη Μπιλμπάο να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 56’ ο Σανσέτ που βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, πέρασε μια εκπληκτική πάσα στον Ντε Μάρκος που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με σουτ στη χαμηλή γωνία έκανε το 2-0.

Μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, οι Βάσκοι περιορίστηκαν στην προστασία των μετόπισθεν με την Αλμερία να ανεβάζει τις γραμμές της. Δεν κατάφερε να πετύχει κάτι ουσιώδες, πλην, να μειώσει σε 2-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με δυνατό σουτ του Πλάθα από μακρινή απόσταση. Στα λεπτά που απόμειναν ήταν πολύ λίγα για να ισοφαρίσει, με την Μπιλμπάο να παίρνει μια σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.