ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

25 September, 2024 - 20:39

Categories: 

«Χτίζει» κορμό για τα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Σε ρυθμούς ντέρμπι κινούνται πάντα πλέον στον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι με την νίκη τους απέναντι στον Πανσερραϊκό, που ήρθε ως συνέχεια της εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΟΚ, ανέβασαν αισθητά τον δείκτη αυτοπεποίθησής τους και πλέον προετοιμάζονται για τα δύο κομβικής σημασίας και μάλιστα συνεχόμενα ντέρμπι κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, όπως φυσικά και την πρεμιέρα του ConferenceLeagueαπέναντι στην Μπάνια Λούκα

Ειδικότερη η «μάχη» της «OpapArena» που προηγείται χρονικά , αναμένεται να καθορίσει πολλά από εδώ και στο εξής σε ό,τι αφορά την χάραξη των στόχων. Μπορεί να βρισκόμαστε νωρίς ακόμη στη σεζόν αφού έχουν συμπληρωθεί μόλις πέντε αγωνιστικές, ωστόσο το γεγονός ότι ακολουθούν διαδοχικά κρίσιμα παιχνίδια τεράστια σημασίας έχει επιφέρει τους πάντες σε κατάσταση … συναγερμού στο «Τριφύλλι».

Σε μια έδρα στην οποία ο Παναθηναϊκός δεν έχει φύγει νικητής (αναφερόμαστε στο νέο γήπεδο) και που πέρυσι έχασε μεγάλη ευκαιρία να το κάνει αυτό όταν είχε ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει μόνο για ένα αποτέλεσμα: Την νίκη. Σαφώς και αν δε χάσει το «τριφύλλι» θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που μιλάμε για εκτός έδρας ντέρμπι. Όμως το  ιδανικό σενάριο για τους Κυπελλούχους Ελλάδας είναι το «τρίποντο» που θα δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση στους “πράσινους” του Ντιέγκο Αλόνσο και θα τους κάνει να πιστέψουν πολύ περισσότερο στους εαυτούς τους, μετά το προβληματικό ξεκίνημα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα ακόμα δεν έχει φτάσει εκεί που πρέπει κι εκεί που θέλει ο προπονητής της. Δουλεύει σκληρά, ψάχνεται, βελτιώνεται, αλλά χρειάζεται ακόμα πολλά περισσότερα. Κυρίως, χρειάζεται να βρει την απαιτούμενη συνοχή. Γι αυτούς τους λόγους το τελευταίο διάστημα ο Ντιέγκο Αλόνσο διατηρεί έναν «κορμό» ενδεκάδας, προκειμένου να δέσει» το σύνολό του και να του δώσει μια ομοιογένεια. Πλέον, στην εξίσωση έχει μπει και ο Ουναϊ, που αναμένεται να είναι βασικός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Υπάρχουν εννιά ακόμη παίκτες που έχουν σχεδόν «καπαρώσει» για μια σειρά αγώνων θέση βασικού και που φυσικά θα αλλάζουν όταν υπάρχουν πολλά ματς μαζεμένα. Άλλωστε, βάθος υπάρχει και μάλιστα φουλ ποιοτικό.

Ατομικό πρόγραμμα ο Μαξ

 

Στην τελική η ευθεία μπαίνει για τον Παναθηναϊκό η προετοιμασία του ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η σημερινή προπόνηση βρήκε τον Ντιέγκο Αλόνσο  να διαχειρίζεται  την απουσία του Φίλιπ Μαξ, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στην ποδοκνημική.

Το τεχνικό τιμ πάντως δείχνει διάθεση να περιμένει τον αριστεροπόδαρο αμυντικό μέχρι και τη τελευταία προπόνηση, ώστε να αποφασίσει εάν θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του

Ομάδα: